Izvor: B92, 25.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem povodom dana UN

Beograd -- Prijem povodom 59. godišnjice postojanja UN održan je u Skupštini Beograda.

Prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, međunarodnih i domaćih humanitarnih i nevladinih organizacija. Koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji i Crnoj Gori Nikola Harington, izjavila je da je pre 59 godina svetska organizacija osnovana kao instrument mira, ljudskih prava i razvoja.

Ona je, međutim, rekla da očekuje da će vlasti državne zajednice pomoći u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << formiranju Kuće UN, u kojoj bi bile smeštene sve agencije te međunarodne organizacije. Osim toga što očekuje podršku, Nikola Harington je pozvala narod državne zajednice da podrže rad UN jer, prema njenim rečima, ta organizacija pripada ljudima.

Ona je govorila o ciljevima i dosadašnjim radom međunarodne organzacije UN. Na svečanosti je uručena i nagrada 14-ogodišnjoj Mariji Cvetković iz Boljevca koja je pobedila na 38. konkursu za literarne i likovne radove povodom Dana UN-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.