Izvor: B92, 22.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavljene nepravilnosti u Subotici

Subotica -- Koalicija "Subotica, naš grad" će posle uvida u izbornu dokumentaciju podneti prigovor na izbore za gradonačelnika.

Kandidat te koalicije za gradonačelnika Mirko Bojić tvrdi da se uvidom u izborni materijal uverio da nije kovertiran i sortiran pravilno, a da je Opštinska izborna komisija odbila da to službeno konstatuje. "Tvrdili su da možemo samo da gledamo, ali ne i da zahtevamo od njih da bilo šta potpišu. Pošto to prevazilazi okvir jednog ili dva biračka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta, tražićemo poništavanje kompletnih izbora za gradonačelnika", kaže Bojić.

Zamenik predsednika OIK Josip Gabrić demantuje Bojića i tvrdi da je uvid u materijale prekinut zbog dva pečata na prostoriji sa izbornim materijalima i da je zbog toga pozvan istražni sudija. "Prvo treba rešiti problem pečata. Mi smo izbore završili, njihovi predstavnici su bili u tim biračkim odborima. Naša je komisija zapisnike primila i proglasila mandate. Mi smo posao obavili", kaže Gabrić, za B92 javlja Larisa Inić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.