Izvor: B92, 23.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv učesnika u incidentu

Subotica -- Subotički SUP podneće prekršajne prijave protiv tri lica koja su učestvovala u incidentu tokom akcije stranke G17 Plus u Subotici.

Prema policijskom saopštenju, aktivisti ove stranke Dušan Pekić (1981) iz Beograda i Vladimir Jovanović (1980) iz Užica prišli su u jednom kafiću Subotičanima Vladimiru Davidoviću (1986) i maloletnom P. M, sa namerom da im uruče propagandni materijal. Kada su im oni rekli da ih to ne interesuje, Pekić i Jovanović su otišli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje. Nešto kasnije, prolazeći pored stola sa propagandnim materijalom, Davidović je prevrnuo sto, a Pekić ga je, zbog toga, pesnicom udario u potiljak. Nakon toga došlo je do medjusobnog guranja i tuče.

Policijska patrola je bila u blizini i odmah je intervenisala, privela aktere dogadjaja i sa njima obavila informativni razgovor. Policija je saopštila da dogadjaj nije motivisan političkim razlozima, jer je Davidović izjavio da nije član ni jedne stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.