Previranja u Nacionalnom savetu Roma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2015, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Previranja u Nacionalnom savetu Roma

Više članova Nacionalnog saveta Roma optužilo je danas državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Milosava Miličkovića da je vršio pritisak na članove tog tela kako bi sprečili smenu rukovodstva Nacionalnog saveta.

Članovi Nacionalnog saveta Roma su naveli da je jučerašnja sednica tog tela prekinuta u momentu kada je trebalo da se izglasa nepoverenje predsedniku Saveta Vitomiru Mihajloviću, visokom funkcioneru Socijaldemokratske partije Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Sednica je prekinuta, uprkos tome što je neposredno pred početak glasanja postojala većina za smenu. Naime, u toku diskusije je usledio poziv državnog sekretara Miličkovića dvojici članova Saveta, inače pripadnika MUP-a Srbije, sa jasnim naređenjem da moraju da glasaju za dosadašnjeg predsednika i aktuelno rukovodstvo, jer će u suprotnom dobiti otkaz", navodi se u saopštenju za javnost.

Objasnili su da je inicijativa za smenu Mihajlovića bila pokrenuta zbog zloupotrebe položaja, nenemenskog trošenja sredstava i nepotizma.

Članovi Nacionalnog saveta Roma koji su bili za smenu Mihajlovića zatražili su od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednice vlade Zorane Mihajlović, ministra policije Nebojše Stefanovića i direktorice Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzane Paunović da se "izjasne prema političkom teroru usmerenom prema predstavnicima romske zajednice".

Oni su od aktuelnog rukovodstva Nacionalnog saveta Roma zatražili da podnese ostavku i da taj način omogući da se što pre usvoji Strategija za unapređenje položaja Roma i Akcioni planovi koji su važni za otvaranje poglavlja 22. i 23, a samim tim da se skine odgovornost sa romske zajednice od mogućeg neuspeha u pregovaračkom procesu.

Saopštenje su, između ostalih potpisali, Srđan Šajn, Vladan Stanojević, Ninoslav Jovanović, Marija Demić, Slavica Demić, Duško Jovanović, Ferhat Saiti, Miloš Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Članovi Nacionalnog saveta Roma optužuju državnog sekretara u MUP-u

Izvor: Blic, 20.Avg.2015

Više članova Nacionalnog saveta Roma optužilo je danas državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Milosava Miličkovića da je vršio pritisak na članove tog tela kako bi sprečili smenu rukovodstva Nacionalnog saveta...Vitomir Mihajlović..Članovi Nacionalnog saveta Roma su naveli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.