Izvor: B92, 16.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preteće poruke na kući Mađara

Subotica -- U Subotici su u utorak uveče na kući jedne mađarske porodice ispisane preteće šovinističke poruke.

Uoči posete predsednika Mađarske Ferenca Madla, u Subotici su na kući koja pripada porodici Denisa Šoteta, mladića napadnutog u jednom od prethodnih incidenata, ispisani grafiti. Na ulaznim vratima ispisano je "smrt", a iznad toga je zaboden nož, dok je na fasadi napisano "Crknućete Mađari".

Jožef Kasa, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da je zainteresovanost državnog vrha za problem incidenata ipak rezultirala pomakom. "Razlika je u tome što policija sada zaista traga, da je tužilaštvo na terenu i da je policija imenovala zločin tačno onako kako ga treba imenovati", rekao je Kasa i dodao kako se nada da će poseta predsednika Mađarske doprineti smirivanju situacije, za B92 javlja Larisa Inić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.