Izvor: B92, 19.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda za ubistvo na izborima u NP

Novi Pazar -- Ertan Gegić osuđen je danas na 15 godina zatvora za ubistvo tokom lokalnih izbora septembra 2006.

Okružni sud u Novom Pazaru osudio ga je za ubistvo odborničkog kandidata Ruždije Durovića. Drugooptuženi Enes Derdemez i trećeoptuženi Sead Papić osuđeni su na po godinu dana zbog izazivanja opšte opasnosti. Sudija je svima kaznu produžio za po još tri meseca zbog nedozvoljenog posedovanja vatrenog oružja.

Pre izricanja presude tužiteljka Snežana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šekularac je u završenoj reči kazala da je na suđenju sve razjašnjeno osim zašto je Gegić ubio odborničkog kandidata Koalicije Lista za Sandžak.

Braniteljka osuđenog Biljana Vukanović je predložila da njen klijent bude oslobođen ili da sudsko veće "ponovo otvori glavni pretres uz rekonstrukciju događaja". Prvooptuženi Gegić je ponovo negirao da je ubio Durovića.

Advokati Derdemeza i Papića tvrdili su da nije dokazano da su njihovi branioci uopšte imali oružje, a optuženi su se izjasnili da se ne osećaju krivima i zatražili oslobođajuću presudu.

Ruždija Durović ubijen je tokom lokalnih izbora u blizini jednog biračkog mesta u Novom Pazaru, nakon što se u tom kraju politička atmosfera uzburkala posle odluke Vlade Srbije da raspusti skupštinu opštine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.