Izvor: B92, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Presuda poruka protiv mržnje"

Novi Sad -- Presuda pripadniku Nacionalnog stroja jasna je poruka svima koji šire govor mržnje, kaže advokat Vladimir Beljanski.

Advokat novinara Dinka Gruhonjića zadovoljan je presudom Opštinskog suda u Novom Sadu u kojoj se navodi da je pripadnik Nacionalnog stroja Goran Davidović u svojoj knjizi povredio ugled, čast i prava ličnosti Gruhonjića i naneo mu teške uvrede.

Sud je odlučio da pripadnik neregistrovane neonacističke organizacije Nacionalni stroj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Goran Davidović treba da plati novinaru Bete 500.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

Beljanski se nada da će presudu potvrditi i Okružni sud. "To je, ja mislim, jasna poruka svima koji šire govor mržnje i najteži oblik netolerancije, koji se u demokratskom društvu ne može prihvatiti, da s tim prestanu", kaže on.

"To je poruka da, ako ne budu poštovali prava drugih, mislim tu i na nacionalna prava i na prava koja proizlaze iz profesije, novinarske ili neke druge, da će za to biti kažnjavani. To je dobra sudska praksa, ako takvu presudu potvrdi Okružni sud", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.