Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 18.Okt.2009, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Ulemeku još nije potvrđena

BEOGRAD - Veće Vrhovnog suda na javnoj sednici razmatralo je žalbe na drugostepenu odluku u predmetu koji se vodi protiv okrivljenih za ubistvo premijera dr Zorana Đinđića, a nagađanja u medijima o odluci Veća su preuranjena, proizvoljna i protivna novim odredbama Krivičnog zakona, saopštio je juče Vrhovni sud Srbije.

Povodom napisa u jednom od dnevnih listova, po kojem je, navodno, „Vrhovni sud Srbije odlučio da potvrdi maksimalne kazne Miloradu Ulemeku i Zvezdanu Jovanoviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << čime je okončan najvažniji sudski proces u Srbiji“, VSS ističe da su navodi iz tog teksta samo proizvoljna nagađanja i spekulacije.

„Jedino je tačno da je veće Vrhovnog suda Srbije, koje postupa u ovom predmetu, održalo javnu sednicu, na kojoj je razmatralo žalbe na drugostepenu odluku u predmetu koji se vodi protiv okrivljenih za ubistvo premijera dr Zorana Đinđića, ali su nagađanja u medijima o odluci Veća preuranjena, proizvoljna i protivna novim odredbama Krivičnog zakona“, istaknuto je u saopštenju.

VSS ukazuje da će i u ovom predmetu, kao i u svim slučajevima za koje je javnost posebno zainteresovana, objaviti odluku u sredstvima javnog informisanja, u skladu sa zakonom, kada se završi većanje i glasanje sudija, članova sudskog veća, a pismeni otpravak odluke izađe iz suda.

Sudsko veće VSS na delu sednice koji je zatvoren za javnost glasa i odlučuje o žalbama. Vrhovni sud može presudu da potvrdi, da je preinači u nekim delovima, ili da je ukine u celosti i naloži novo suđenje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.