Presuda MSP jača   odbranu Kosova

Izvor: Blic, 31.Dec.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda MSP jača odbranu Kosova

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić očekuje da će Međunarodni sud pravde potvrditi stav Srbije da je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost, čime će biti sprečeni pritisci na našu zemlju u odbrani suvereniteta.

„Sa tom presudom, koja nije obavezujuća, ali ima ogromnu moralnu i političku težinu u međunarodnim odnosima, Srbija će zauvek zatvoriti bilo kakav pritisak na našu zemlju da pod bilo kakvim okolnostima odustanemo od borbe za očuvanje suvereniteta i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teritorijalnog integriteta”, rekao je Jeremić. On je za Televiziju „Pink” kazao da će Srbija onoga trenutka kada počne proces pred MSP biti u dalekoj lakšoj poziciji u odnosu na pritiske u vezi sa Kosovom i Metohijom. Prema njegovim rečima, Srbija se institucionalno ogradila od pritisaka u vezi sa Kosovom i Metohijom time što je uspela da pitanje pokrajine prebaci na MSP. Jeremić je ocenio da će „već u prvih nekoliko meseci 2009. godine biti pritisaka na jedan broj zemalja da priznaju Kosovo” i da smo mi toga svesni. „Izuzetno smo aktivni, nema odmora u Ministarstvu spoljnih poslova, borimo se da zaustavimo taj pritisak i broj priznanja i nadam se da ćemo biti uspešni”, rekao je šef srpske diplomatije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.