Izvor: Blic, 14.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presreću ga drumski razbojnici

Presreću ga drumski razbojnici

Poslanik DSS u Skupštini Zoran Tanasijević iz okoline Ljiga suočen je sa nesvakidašnjim problemima na putu do svog radnog mesta. Tanasijević, koji sebe naziva 'prvim sajberseljakom u parlamentu', ima dva problema - Skupština ne priznaje troškove putovanja traktorom, a pored toga, na putu ga, kako tvrdi, presreću 'drumski razbojnici'.

Na području katastarske opštine Moravci vodi se, naime, spor koji podseća na epizodu iz filma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'Ko to tamo peva' - meštani su preorali drum za koji tvrde da je njihova njiva, dok za drugi deo meštana tvrdi da je reč o državnom putu koji su preorali 'drumski razbojnici'.

'Kada krenem najkraćim putem, napadnu me drumski razbojnici naoružani sekirama i noževima, i onda moram da se vratim na duži put', tvrdi Tanasijević.

'Put je zauzet u dužini oko 300 metara i površini oko 13 ari, a uzurpatori su istovremeno počeli da naplaćuju putarinu za prolazak poljoprivredne mehanizacije delom zauzetog državnog puta', kaže Tanasijević. On dodaje da ima dosta problema u nadoknađivanju troškova puta u Skupštini.

Plaćanje te vrste putarine, kako kaže Tanasijević, nije predviđeno skupštinskim poslovnikom. On za troškove puta mesečno dobije oko 2.500 dinara, na osnovu propisanog pravila da se poslanicima po kilometraži od mesta u kom žive do Beograda isplati odgovarajuća suma. Tanasijević tvrdi da je njemu dozvoljeno da dnevno pređe 100 kilometara, što nekada nije moguće ako mora da koristi alternativni pravac.

Alternativni pravci su 'kroz potok, pešice u dubokim ribarskim čizmama', ili trećim putem koji je, kako navodi, 'moguće koristiti veoma retko u letnjem periodu zbog problema sa imovinsko-pravnim odnosima'. Problem Tanasijevića je i to što, kako kaže, do Ibarske magistrale često za prevoz koristi traktor, jer od njegovog imanja nema izgrađenog puta, a u skupštinskom formularu uopšte ne postoji mogućnost da se traktor upiše kao prevozno sredstvo.

'Kada se pobunim, na blagajni mi kažu: ‘Nemojte da iskačete iz šeme i napišite ono što može’', žali se Tanasijević. Kada su povoljniji vremenski uslovi, on na posao dolazi svojim 'golfom 1', a kako dodaje, do Skupštine ponekad ide autostopom. Slobodan Gavrilović za 'Blic'

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.