Izvor: B92, 09.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preševo na čekanju

Beograd -- U Preševu je za sutra zakazan nastavak konstitutivne sednice Skupštine opštine, ali još nema parlamentarne većine u tom gradu.

Lider Partije za demokratsko delovanje (PDJ) i narodni poslanik Riza Halimi rekao je da je ta stranka, koja ima 13 odbornika, iscrpela sve mogućnosti u dosadašnjim međustranačkim razgovorima.

Halimi je agenciji Beta kazao da je u pregovorima sa Demokratskom unijom doline (DUD) i njenim liderom Skenderom Destanijem problem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastao zbog inistiranja DUD-a na funkciji predsednika opštine.

"Ta stranka sa samo pet odbornika traži da ima i više članova od PDJ-a u Opštinskom veću. To je deplasirano, tako da smo prepustili drugoj strani da eventualno do sutra napravi ono što mi nismo mogli od 11. maja", rekao je Halimi.

Lider DUD-a Skender Destani kazao je Beti da je Preševo na pragu privremenih mera i novih lokalnih izbora jer nema izgleda da do sutra bude formirana koaliciona većina.

"U pregovorima sa PDJ-om nismo hteli da idemo dalje dok ne dobijemo mesto predsednika opštine. Duboko smo ubeđeni da PDJ danas nema čoveka koji će moći uspešno da vodi ovu opštinu", istakao je Destani.

On je rekao da će Halimi biti najodgovorniji ako Vlada Srbije bude uvela privremene mere za Preševo ili ako budu raspisani novi lokalni izbori za Skupštinu opštine.

Lider Demokratske partije Albanaca (DPA) i aktuelni predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa rekao je da su i PDJ i DUD uoči konstitutivne sednice pozvali na pregovore DPA, koja do tada nije razgovarala sa strankama Destanija i Halimija o formiranju većine.

"Prihvatili smo razgovore, ali su njima apetiti veliki, pa sumnjam da ćemo se dogovoriti", rekao je Mustafa agenciji Beta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lokalni lideri u Preševu čekaju privremene mere ili izbore

Izvor: Kurir, 09.Jul.2008

BEOGRAD, 9. jula 2008. (Beta) - U Preševu je za sutra zakazan nastavak konstitutivne sednice Skupštine opštine, ali lideri lokalnih političkih partija sumnjaju da će na toj sednici biti formirana vlast, jer još nije dogovorena nova parlamentarna većina. Lider Partije za demokratsko delovanje (PDD)...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.