Preporuke Ministarstva građanima Srbije u Izraelu

Izvor: Studio B, 29.Avg.2013, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preporuke Ministarstva građanima Srbije u Izraelu

Građanima Srbije koji borave na teritoriji Izraela, povodom pogoršanja situacije u regionu, preporučuje se da izbegavaju kretanje u pograničnom pojasu na severu Izraela.

Zatim, da ne odlaze u oblasti udaljene od njihovog prebivališta, kao i da se blagovremeno informišu o skloništima u neposrednoj blizini mesta boravka, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

Savetujemo građane Srbije da sa sobom nose lična dokumenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uključujući i putne isprave, kao i izvesnu količinu gotovine za potrebe transporta u slučajevima hitne evakuacije, dodaje se u saopštenju Ministarstva. 

U saopštenju se podseća da izraelski centar civilne zaštite obezbeđuje pakete za ličnu zaštitu samo izraelskim državljanima i licima kojima je odobreno stalno nastanjenje u Izraelu. Sve dodatne informacije mogu da se nađu na sajtu Civilne odbrane (Home Front Command) www.oref.org.il. 

U saopštenju se naglašava i da ambasada ne poseduje pakete za ličnu zaštitu i nije u mogućnosti da ih obezbedi. Građani koji to žele, gas maske mogu da nabave posredstvom kompanija koje se bave njihovom distribucijom. 

Ambasada Srbije dostupna je našim građanima 24 sata na telefon +972 3 604 55 35 i nastojaće da ih posredstvom internet sajta www.telaviv.mfa.gov.rs blagovremeno obaveštava o bezbednosnim aspektima boravka u Izraelu, saopštilo je Ministarstvo. 

Građanima se takođe savetuje da se upoznaju sa opštim preporukama o putovanju i boravku u Izraelu, koje se nalaze na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije i da se pridržavaju uputstava Komande za civilnu zaštitu (Home Front Command).

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.