Izvor: B92, 24.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret na jugu

Preševo -- Rekontruisanom Koordinacionom telu za jug Srbije pristupio je i Pokret za demokratski progres.

To je za poznavaoce prilika na jugu Srbije bilo veliko iznenađenje jer je reč o najradikalnijoj albanskoj političkoj grupaciji. Osim toga, Jonuz Musljiu, lider Pokreta i nekadašnji politički komesar takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, poznati disident iz Končulja, koji je zbog svojih stavova osam godina bio u zatvorima u vreme Josipa Broza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Slobodana Miloševića, biće član Komisije za bezbednost.

Tim potezom Musljiu je šokirao i svoje pristalice, a već narednog dana odbor Pokreta iz Preševa tražio je da povuče potpis, a on je zauzvrat smenio lokalnog lidera Orhana Redžepija i isključio ga iz stranke.

Nepoverenje u Haljimija?

Predsednik Skupštine opštine Preševo Ragmi Mustafa za subotu je zakazao vanrednu sednicu Skupštine opštine. Jedina tačka dnevnog reda biće inicijativa za smenu predsednika opštine i predsednika nekada najjače partije na jugu, Partije za demokratsko delovanje, Rize Haljimija.

Mustafa smatra da će ta inicijativa proći, da će dobiti znatno više od 50 odsto potrebnih glasova poslanika i omogućiti da se o tome izjasne i građani opštine Preševo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.