Premijeri: Dobri odnosi SRB i SLO

Izvor: B92, 26.Maj.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeri: Dobri odnosi SRB i SLO

Ljubljana -- Premijer Mirko Cvetković je prvi predsednik Vlade Srbije koji je danas dolazi u zvaničnu posetu Sloveniji.

Tokom ove jednodnevne posete, premijera će, pored njegovog domaćina, predsednika Vlade Slovenije, Boruta Pahora, primiti i predsednik Slovenije, Danilo Tirk i predsednik slovenačkog parlamenta, Pavel Gantar.

U delegaciji su ministar za trgovinu i usluge Slobodan Milosavljević i direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Milica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Delević, kao i brojna delegacija privrednika iz više od 40 preduzeća.

Oni će u slovenačkoj Privrednoj komori, tokom popodneva, sresti sa predstavnicima više od 60 slovenačkih preduzeća.

Privrednici dve zemlje će, pored učestvovanja u slovenačko-srpskoj poslovnoj konferenciji, obaviti i niz dvostranih susreta, a imaće priliku da razgovaraju i sa predsednicima Privrednih komora, ali i premijerima obeju zemalja.

Današnja poseta premijera Mirka Cvetkovića je povratna poseta, jer je premijer Slovenije, Borut Pahor, u zvaničnoj poseti Srbiji bio marta prošle godine.

Očekuje se da u prvom planu razgovora premijera Boruta Pahora i Mirka Cvetkovića i delegacija koje ih prate, budu bilateralni odnosi Slovenije i Srbije, aktuelna situacija u regionu i približavanje Srbije EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.