Premijera rekonstruisanog kabineta

Izvor: B92, 17.Mar.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera rekonstruisanog kabineta

Beograd -- Ministri rekonstruisane Vlade Srbije se danas prvi put našli za istim stolom u Nemanjinoj 11, sednica protekla radno i sa redovnim tačkama dnevnog reda.

Predvođeni premijerom Mirkom Cvetkovićem i sa najavljenom novom energijom, stari ministri dočekali su nove.

"Stanje redovno, problema nema", rekao je Nebojša Ćirić, novi ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

U ovakvom tonu i sa tačno akademskih 15 minuta zakašnjenja, rekonstruisana Vlada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počela je prvu sednicu u Nemanjinoj 11. Za bogat dnevni red od 40-ak tačaka, ministrima je trebao jedan školski čas.

Tih 45 minuta ministri nisu iskoristili za proslavu novog početka, već je odmah počeo rad jer premijer traži novu energiju.

"Energija se neće videti na sednicama vlade, ona će se videti u radu pojedinačnih ministara. Ja sam jako zadovoljan, novi ministri su se dobro uklopili", rekao je Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

"To su sve iskusni ljudi, Stanković i Petrović imaju iskustvo pa sve ovo nije bilo ništa neuobičajeno", kaže Milan Marković, ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Od novih ministara odsutan je bio samo Predrag Marković, a pored Mirka Cvetkovića nisu sedeli ni njegov zamenik Ivica Dačić a ni Božidar Đelić. Ipak, oni će se svi vratiti u svoje fotelje a bez onih kojih u novom kabinetu nema - danas se moglo.

"Energija Mlađana Dinkića je uvek dobrodošla ali tu smo da svi pokušamo da u 12 meseci doprinesemo boljitku građana i privrede", rekao je Ćirić o svom lideru.

Među temama o kojima se danas diskutovalo u Cvetkovićevom kabinetu nisu bila nova pravila o radu Vlade koja ministrima nalažu iznošenje samo usaglašenih stavova. Ministrima, čini se, za sada to ne smeta.

"Ne bi trebalo da smeta, važno je da postoji elementarni red u onome što se iznosi u javnost", rekao je Marković.

Ministri su juče imali prilike da isprobaju još jedan način komuniciranja - prve odluke drugi kabinet Mirka Cvetkovića doneo je na telefonskoj sednici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.