Izvor: B92, 31.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer u konfliktu interesa

Podgorica -- MANS ocenio da su premijer Đukanović i ministri, članovi Saveta Vlade CG za privatizaciju u konfliktu interesa.

Nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ocenila je danas da je članstvo u Savetu Vlade Crne Gore za privatizaciju javna funkcija i da su premijer i ministri, članovi tog Saveta, u konfliktu interesa.

U saopštenju MANS-a, povodom ranije saopštenih stavova crnogorske Komisije za utvrđivanje konflikta interesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navedeno je da "predsednik Vlade Milo Đukanović i ministri Predrag Bošković, Predrag Nenezić i Igor Lukšić nesmetano krše Ustav i Zakon o konfliktu interesa".

Oni to čine jer, kako je objašnjeno, "sami sebe kontrolišu, sebi predlažu i usvajaju svoje izveštaje" koji se tiču Saveta za privatizaciju.

MANS je naveo da će zbog toga podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Slobodana Lekovića i svih članova Komisije za utvrđivanje konflikta interesa, jer oni, kako je objašnjeno, nisu izvršili službenu dužnost i zatražili razrešenje predsednika Vlade i ministara sa funkcija u Savetu za privatizaciju, "već su svesno i namerno donosili odluke suprotne Ustavu i Zakonu o konfliktu interesa".

Prema ocenama MANS-a, nedoslednost Komisije za utvrđivanje konflikta interesa "obesmišljava kontrolnu funkciju vlade, dok su posebni mehanizmi za sprovođenje procesa privatizacije samo paravan za odluke koje donosi nekoliko pojedinaca iza zatvorenih vrata".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.