Premijer omalovažava svaku kritiku

Izvor: Akter, 05.Avg.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Premijer omalovažava svaku kritiku"

Pokrajinski odbor DS ukazao je danas da premijer Srbije u isticanju, kako kažu, nepostojećih rezultata i ponavljanjem već toliko puta obećanih reformskih poteza nije propustio priliku da omalovažava svaku kritiku, pa i onu koja dolazi iz opozicionih redova

Vojvođanske demokrate u saopštenju ističu da se u komentaru premijera Srbije na primedbe i ocene predsednika DS i pokrajinske vlade o 100 dana rada vlade nisu našli odgovori, nego pokušaj diskvalifikacije onoga ko se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << usudio da nešto i zameri.

Napominjujući da premijer neće da odgovara na kritiku, pre nego što kritičar ne dokumentuje šta je on uradio na svom poslu za istih 100 dana, vojvođanske demokrate ističu da bi se moglo uvesti, kako kažu, 'Vučićevo pravilo', i da se svaka stranka i poslanik, pa i svaki drugi građanin obavežu da pre nego što komentariše rad Vlade, prvo podnesu izveštaj o svojim rezultatima i svom ponašanju.

Posebno je, kako dodaju, neprihvatljivo da predsednik Vlade Srbije poziva Pokrajinsku vladu da mu se baš sada prikažu rezultati jer ih, kako kažu, valjda preko svojih ministarstava prati i podstiče i pomaže rad pokrajinskih institucija.

Vojvođanje demokrate dodaju da rezultati Pokrajinske vlade u poslednjih 100 dana nisu ispod onoga što se u relativnom odnosu nadležnosti i mogućnosti očekuje od pokrajine u odnosu na republiku.

Pokrajinski odbor DS ističe da bi ti rezultati bili bolji da republička vlada sa više odgovornosti sarađuje sa pokrajinskom administracijom, ispunjava svoje ustavne i zakonske obaveze i podstiče saradnju, umesto naglašene želje da se po svaku cenu prekomponuje vlast u Vojvodini, a prema ambicijama SNS.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.