Izvor: Blic, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Most kod Ostružnice - put ka EU

Premijer: Most kod Ostružnice - put ka EU

Železnički most na Savi kod Ostružnice koji je srušen 1999. u NATO bombardovanju juče je svečano pušten u saobraćaj nakon dve godine obnavljanja. Most su uz trube, pogaču i so, na 122. rođendan srpskih železnica, otvorili premijer Vojislav Koštunica i ministri.

- Obnovom železničkog mosta kod Ostružnice i osposobljavanjem tog kraka Koridora 10, tranzit međunarodnih vozova kroz Beograd biće kraći između dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i četiri sata. Mostovi su izuzetno važni za Srbiju na njenom putu ka EU. Nadam se da nijedan most u Srbiji više neće biti građen dva puta kao ovaj - rekao je Koštunica.

Čitav teretni saobraćaj koji je dolazio sa severa i koji je do sada prolazio kroz centar grada biće preusmeren preko Batajnice i Ostružnice u stanicu Beograd-Ranžirna, a tranzit preko stanica Jajinci i Resnik.

Puštanjem u saobraćaj mosta kod Ostružnice biće rasterećen i beogradski železnički čvor.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić rekao je da obnova mosta kod Ostružnice prvi projekat iz nacionalnog investicionog plana koji je završen.

M. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.