Premijer Jermenije podneo ostavku nakon višednevnih protesta

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Jermenije podneo ostavku nakon višednevnih protesta

Premijer Jermenije Serž Sargasjan podneo je ostavku nakon višednevnih protesta u zemlji, saopštila je pres-služba Vlade.


„(Opozicioni poslanik) Nikola Pašinjan je bio u pravu. Pogrešio sam. Sadašnja situacija ima nekoliko rešenja, međutim ni neću ići ni na jedno. To nije moje. Ostavljam dužnost rukovodioca države, premijera zemlje“, citira pres-služba reči Sargasjana.

Demonstracije protiv izbora bivšeg predsednika Jermenije Serža Sargasjana za premijera te zemlje su počele 13. aprila. Opozicija ga optužuje za neefikasno vođenje države i pogoršanje ekonomske politike zemlje. Ranije je bilo saopšteno da su i neki pripadnici vojske izašli i podržali demonstrante.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEMONSTRACIJE SU USPELE Premijer Jermenije podneo ostavku i priznao "POGREŠIO SAM"

Izvor: Blic, 23.Apr.2018

Premijer Jermenije Serž Sargasjan podneo je ostavku nakon višednevnih protesta u zemlji, saopštila je pres-služba Vlade.

Nastavak na Blic...

Bio samo šest dana premijer

Izvor: Mondo, 23.Apr.2018

Novoizabrani premijer Jermenije Serž Sargsjan podneo je danas ostavku, posle samo šest dana na funkciji...Foto: Hrant Khachatryan/PAN Photo via AP..Protesti protiv njegovog imenovanja ušli su u drugu sedmicu, a danas su se učesnicima protesta pridružili i nenaoružani vojnici, preneo je "Sputnjik"..."Obraćam...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.