Prekomponovana i vlast u Arilju

Izvor: B92, 28.Maj.2013, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekomponovana i vlast u Arilju

Arilje -- U Arilju je uspostavljena nova skupštinska većina, pošto su se vladajućoj koaliciji priključili odbornici SPS, PUPS, JS i grupa nezavisnih odbornika.

Pokret radnika i seljaka, do sada vladajući, moraće da zauzme mesto na opozicionoj sceni, izjavio je predsednik opštine Zoran Todorović.

Prema njegovim rečima, vlast je stabilna jer je čine ozbiljni ljudi, sa velikim političkim iskustvom. "U koaliciji nema ucenjivanja, većinu čini 18 od 34 odbornika, a očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristup još 2 ili 3 odbornika", naveo je Todorović.

Novi predsedavajući SO Arilje, umesto Dragiše Terzića (PRS), biće prof dr Svetislav Petrović, eminentni stručnjak iz oblasti voćarstva.

Tako sada većinu u Skupštini opštine Arilje čine koalicija oko Srpske napredne stranke, Socijalistička partija Srbije, PUPS i JS, nezavisna odbornička grupa i "Preokret" sastavljen od odbornika SPO i LDP-a.

Šefica odborničke grupe DS, u SO Arilje, Mirjana Avakumović, kaže da ova stranka nema nikakve veze sa formiranjem nove većine. "Izgleda da je DS uvek kriva, bar tako bi neki hteli da izgleda, međutim, nije tačno. Nemamo veze sa novom koalicijom, predsednik je uspeo da je uspostavi i ima pravo na to", kazala je Tanjugu Avakumovićeva dodavši da je morala da se prekine agonija, s obzirom na to da prethodna koalicija nije funkcionisala.

Inače, nakon održanih prošlogodišnjih majskih izbora, vladajuću većinu činile su koalicija oko SNS, Pokret radnika i seljaka i pokret za Arilje sa 18, a stranke u opoziciji su bile DS, SPS-PUPS-JS, SRS i Dveri sa 16 odborničkih mandata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.