Prekida se izdavanje UNMIK pasoša?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekida se izdavanje UNMIK pasoša?

PRIŠTINA - UNMIK je zaključio da će dalje izdavanje putnih isprava UNMIK-a postati de fakto nemoguće posle najave ministarstva unutrašnjih poslova Kosova od 14. jula da će ovog meseca početi izdavanje pasoša Republike Kosova. U saopštenju za medije UNMIK naglašava da će dosad izdate putne isprave važiti dok njihova važnost ne istekne.

Kako se podseća u saopštenju, institucije koje su pravile i distribuirale pasoše UNMIK-a su sada u nadležnosti kosovskih vlasti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upravo prepravljaju hardver i softver za potrebe kosovskih pasoša. Faktički više ne postoji mesto gde bi se mogli štampati pasoši UNMIK-a a procenjuje se da će se postojeće zalihe putnih isprava UNMIK-a istrošiti baš kada ministrastvo bude zapocelo izradu pasoša Kosova.

Obzirom da ne poseduje sopstvene kapacitete za štampanje, UNMIK ne može da produži izradu putnih isprava. Međutim, kako se naglašava u saopstenju za medije, to neće uticati na validnost onih koji su već u upotrebi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.