Prekid rada:Nema predstavnika Vlade

Izvor: B92, 20.Nov.2012, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekid rada:Nema predstavnika Vlade

Beograd -- Skupština Srbije prekinula je rad oko 13 časova pošto niko od predstavnika Vlade Srbije nije došao u parlament.

Najpre je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović nakon jednog sata rada parlamenta, oko 11sati, odredio jednočasovnu pauzu, a onda i sednicu odložio.

Predsednik Skupštine je rekao da će sednica biti nastavljena sutra u 10 sati i da se nada da će tada na njoj biti predstavnici Vlade Srbije.

Prethodno je Skupština počela da radi nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle 10 sati, ali je posle poslaničkih pitanja određena pauza koja je trajala dva sata da bi potom rad bio prekinut do sutra zbog izostanka predstavnika vlade.

Poslanici danas nisu ni razmatrali predviđene izmene Carinskog zakona.

Poslanici je trebalo danas, pošto završe pretres amandmana na izmene Carinskog zakona, i da se izjasne o tom i o još 10 zakonskih predloga i drugih akata, nakon čega je, prema najavama predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića, trebalo da raspravljaju o predlogu zakona o osnovama budžetskog sistema koji je podneo vojvođanski parlament.

Stefanović je ranije rekao Tanjugu da će rasprava o tom zakonskom predlogu biti održana u utorak, a da će rasprava o republičkom budžetu za 2013. godinu početi u sredu.

"To će biti prvi put da se jedan zakon koji predlaže Skupština Vojvodine nađe na dnevnom redu republičkog parlamenta. To je normalna praksa i ubuduće ćemo o takvim suštinskim zakonima raspravljati, bez obzira na to ko ih stavlja na dnevni red", rekao je Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici o amandmanima, pa o predlogu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2012

BEOGRAD -..Skupština Srbije danas će razmatrati amandmane na izmene Carinskog zakona, potom bi trebalo da pređe na debatu o Predlogu zakona vojvođanskog parlamenta o osnovama budžetskog sistema, posle čega se očekuje glasanje o tim zakonskim predlozima...Poslanici bi danas, pošto završe pretres...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rad parlamenta odložen za sutra, jer nema predstavnika vlade

Izvor: Blic, 20.Nov.2012

Skupština Srbije ni posle dvočasovne pauze nije nastavila rad pošto niko od predstavnika Vlade Srbije nije došao u parlament...Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je rekao da nema uslova da se nastavi sednica parlamenta budući da niko od predstavnika vlade nije došao u parlament,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.