Pregovori sa MMF-om 23. avgusta

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 10.Avg.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa MMF-om 23. avgusta

Gornji Milanovac -- Prvi formalni razgovori povodom 5. revizije aranžmana sa misijom MMF-a počeće 23. avgusta, najavio je srpski premijer Mirko Cvetković.

On je izrazio očekivanje da će pregovori biti uspešno okončani, kao i svi do sada.

Cvetković je, pri obilasku useva pogođenih nevremenom u okolini Gornjeg Milanovca, istakao da će ključno pitanje tokom razgovora biti zakon o fiskalnoj odgovornosti.

"Mi smo taj zakon pripremili i mislim da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovi prihvatljiv, a tokom pregovora biće reči o detaljima", rekao je premijer.

Cvetković je naglasio da se na osnovu trenutne situacije može reći da će odmrzavanje plata u javnom sektoru i penzija u ovoj godini biti teško ostvarivo.

"Narvno da svi žele da plate i penzije budu veće, ali to zavisi od toga da li imamo sredstava. Ono što mi gledamo i na osnovu toga kako trenutno stoji situacija teško je verovati da bi to bilo ostvarivo", izjavio je Cvetković.

"No nikad ne reci nikad, sačekajmo da vidimo šta će biti", istakao je on, podsetivši da Srbija ima aranžman sa MMF-om koji ne predviđa odmrzavanje plata i penzija u ovoj godini, već u sledećoj.

Premijer je rekao i da "rupe u budžetu nema", da je budžet projektovan sa minusom od 4,8 odsto bruto domaćeg proizvoda i da se tačno zna odakle će biti obezbeđena sredstva za njegovo pokrivanje.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković najavio je da će za dva meseca biti izvršen rebalans budžeta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.