Izvor: B92, 29.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori o vizama od sutra

Beograd -- Prva runda pregovora o viznim olakšicama i Sporazumu o readmisiji sa EU počinje u četvrtak, 30. novembra u Briselu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić predvodiće pregovarački tim Srbije na ministarskoj konferenciji, koju je tim povodom organizovao potpredsednik Evropske komisije Franko Fratini. Na ministarskoj konferenciji, koja treba da označi početak pregovora, učestvovaće nadležni ministri zemalja zapadnog Balkana, a očekuje se da pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budu okončani u prvoj polovini 2007.

Odmah po okončanju ministarskog sastanka, 1. decembra, pregovarački tim Srbije razgovaraće s predstavnicima Evropske komisije na temu viznih olakšica.

Takođe, lider opozicione stranke LDP Čedomir Jovanović pozvan je da učestvuje u panel-diskusiji o viznim olakšicama u Briselu.

U ponedeljak, 4. decembra, nastavljaju se pregovori o zaključivanju Sporazuma o readmisiji sa Evropskom unijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.