Izvor: B92, 20.Apr.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregledi,ovce i telefoni za glasove

Aranđelovac -- Četiri dana pre izbora u Aranđelovcu političke partije u završnici predizborne utakmice građanima nude sve i svašta.

Od medicinskih pregleda, krava i ovaca, veštačkog đubriva pa sve do telefonskih aparata i sportske opreme. Izborni štab naprednjaka u Aranđelovcu funkcioniše kao malo preduzeće. Način i intenzitet kampanje koju vode veoma je ambiciozan i do sada nije viđen.

Obećavaju dve krave i 10 ovaca seoskim domaćinstvima kada dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vlast u republici. Članovi stranke koji su lekari, za ljude iz okolnih sela organizuju oftalmološke, ginekološke i ultrazvučne preglede.

Naprednjaci u selima organizuju predstave "Kursadžija”, a prema tvrdnjama političkih protivnika, plaćaju pecarošima godišnju ribolovačku članarinu od pet hiljada dinara, a dele i veštačko đubrivo za šta su nam kao dokaz dostavili i video snimak.

Demokrate u Aranđelovcu postavljaju pitanje opravdanosti kampanje koju vode naprednjaci i naglašavaju da zdravstveni pregledi i druga obećanja predstavljaju, kako kažu, predizbornu maglu.

Politički protivnici tvrde da Demokrate koriste novac iz budžeta za asfaltiranje u kampanji, kao i da biračima u selima dele mobilne i fiksne daljinske telephone.

Koalicija Zajedno za Aranđelovac građanima je u kampanji podelila malo sportske opreme, kaže nosilac liste Aleksandar Damjanić i naglašava da biračima nude kredibilnu izbornu listu, dobar program i jake ljude.

Osim standardnih predizbornih konvencija koje će stranke imati do početka izborne tišine u četvrtak, Nova Srbija organizovaće na trgu koncert Vesne Zmijanac i Zorice Marković, a ostaje da se vidi kakva iznenađenja biračima pripremaju ostale stranke.

I naravno ostaje pitanje koliko novca je potrošeno na ovako eksplicitne kampanje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pregledi,ovce i telefoni za glasove

Izvor: S media, 20.Apr.2010

Četiri dana pre izbora u Aranđelovcu političke partije u završnici predizborne utakmice građanima nude sve i svašta. ..Od medicinskih pregleda, krava i ovaca, veštačkog đubriva pa sve do telefonskih aparata i sportske opreme. Izborni štab naprednjaka u Aranđelovcu funkcioniše kao malo preduzeće....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.