Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici krizne grupe sa Dacijem

Priština -- Okolnosti koje su izazvale martovske nemire i dalje su prisutne, izjavili su čelnici ICG.

Direktor Međunarodne krizne grupe za Evropu (ICG) Nikolas Vajt i potpredsednik ICG Alen Deletroz razgovarali su u Prištini sa albanskim političkim zvaničnicima o ulozi UNMIK-a u reformi lokalne vlasti na Kosovu.

Zvaničnici ICG vodili su odvojene razgovore sa predsednikom Skupštine Kosova, Nedžatom Dacijem, i liderom Alijanse za budućnost Kosova, Ramušom Haradinajem, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o stanju na Kosovu i posebno o reformi lokalne vlasti.

Nikolas Vajt je nakon razgovora sa Haradinajem izjavio da se, prema informacijama kojima raspolaže Međunarodna krizna grupa, na Kosovu ništa nije promenilo od martovskih nereda i da i dalje postoji opasnost od eventualnih nemira. "Koliko sam primetio, do kraja juna se nisu mnoge stvari promenile na Kosovu. Drugim rečima, okolnosti koje su izazvale martovske nemire i dalje su prisutne", upozorio je Vajt.

Ne samo međunarodna zajednica i kosovske institucije, već svi na Kosovu treba da rade na saniranju štete od nereda i eliminisanju nove moguće opasnosti, kazao je on.

Daci je u razgovoru ponovio stav da je međunarodna administracija na Kosovu veoma krut mehanizam koji ne ispunjava svoju misiju i da ga zato treba suštinski izmeniti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.