Izvor: B92, 22.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici koalicije Povratak kod Čarlsa Brejšoua

Priština -- Predstavnici srpske koalicije Povratak preneli su u utorak uveče vršiocu dužnosti šefa UNMIK-a Čarlsu Brejšou da se na Kosovu mora praktično iskoristiti pozitivna klima za povratak raseljenih lica, stvorena nakon poziva albanskih političkih lidera da se prognani Srbi i drugi nealbanci vrate kućama. Sa Brejšouom su u Prištini razgovarali član Predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović i šef poslaničke grupe koalicije Povratak Dragiša Krstović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ivanović je posle razgovora izjavio agenciji Beta da je američkom diplomati preneta zabrinutost preostalih i raseljenih kosovskih Srba da se ne deluje dovoljno na realizaciji programa povratka, posle pisma albanskih političkih lidera i privremenih institucija i zaključaka Skupštine da se izbeglima omogući povratak. "Otežavajuću okolnost za početak masovnijeg povratka predstavlja činjenica što se odugovlači sa imenovanjem specijalnog predstavnika Ujedinjnih nacija na Kosovu i Metohiji", rekao je Ivanović. On je kazao da je od Brejšoua zatraženo da područja gde se Srbi vraćaju moraju biti apsolutno obezbeđena i da Kfor u potpunosti mora da izvrši taj zadatak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.