Izvor: B92, 16.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Kongresa SAD za nastavak reformi u Srbiji

Beograd -- Američki Kongres je zadovoljan napretkom dosadašnje vlade Srbije u procesu reformi, ocenili su u petak u Beogradu članovi delegacije zaposlenih u Kongresu SAD i dodali da se nadaju da će i buduća vlada nastaviti sa reformama. Ron Andersen, član kabineta kongresmena Džejmsa Valša za pitanja budžeta, istakao je da je vlada Srbije u proteklih godinu dana postigla naročit napredak u tržišnim reformama, kao i u saradnji sa SAD, ponovnim uspostavljanjem trgovinskih odnosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Andersen je rekao da američki Kongres namerava da nastavi da pruža pomoć Srbiji i Crnoj Gori, ali da je uslov za to dalja bezuslovna saradnja sa Haškim tribunalom.

Članovi delegacije američkog Kongresa su tokom boravka u SCG razgovarali sa predstavnicima svih segmenata društva i svim političkim strankama, rekao je Andersen i dodao da su stekli uvid u situaciju u zemlji. Andersen je rekao da su razgovarali i o "teškim pitanjima" kao što je Kosovo za koje, kako je naveo, "nema odgovora", kao i odnosu dve republike koje čine državnu zajednicu SCG.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.