Izvor: B92, 23.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo DOS: raspodela mandata i Kosovo

Beograd -- Predsedništvo DOS-a dogovorilo je u četvrtak sastav delegacije Srbije u parlamentu buduće državne zajednice Srbije i Crne Gore, koja će brojati ukupno 91 poslanika, izjavio je predsedavajući sastanka Miodrag Isakov. Isakov je na konferenciji za novinare nakon tročasovne sednice Predsedništva DOS-a rekao da je dogovoreno da DOS u budućem parlamentu ima 47 mandata, Demokratska stranka Srbije - 16, Socijalistička partija Srbije - 12, Srpska radikalna stranka - osam, Stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog jedinstva - četiri mandata, dok će Novoj Srbiji i Socijalističkoj narodnoj stranci pripasti po dva mandata.

"DOS je spreman da obezbedi sve uslove za usvajanje Ustavne povelje, zakona o sprovodjenju ustavne povelje i zakona o izboru poslanika u parlament buduće državne zajednice", rekao je Isakov, koji je lider Reformista Vojvodine. Prema njegovim rečima, i poslanici Demohrišćanske stranke Srbije obavezni su da glasaju za taj zakon.

Na sastanku je, kako je rekao Isakov, dogovoreno da DOS "odlučnije insistira na doslednom sprovodjenju Rezolucuije 1244 UN" i da se zalaže za povratak na Kosovo, "ne samo Srba već i države Srbije sa svojim pravima i ovlašćenjima" predvidjenim tom rezolucijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.