Predsednik Tadić razgovarao sa američkim senatorima

Izvor: S media, 18.Feb.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Tadić razgovarao sa američkim senatorima

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u Beogradu sa senatorima Sjedinjenih Američkih Država DŽordžom Vojinovičem i DŽin Šahin o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Tadić je naglasio da Srbija želi partnerske odnose sa SAD, istakavši da bezbedonosne agencije dve zemlje tesno saradjuju u borbi protiv organizovanog kriminala, što je jedan od najvažnijih prioriteta Srbije u 2010. godini.

Tadić je naglasio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji i da je Srbija podnela zahtev za kandidaturu za punopravno članstvo u Uniji.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, predsednik Tadić je ponovio da je to pitanje pred Medjunarodnim sudom pravde, da Srbija nikada neće priznati nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova i da će mirnim, pravnim i diplomatskim putem braniti svoj integritet.

Predsednik Srbije je naglasio da se naša zemlja zalaže za najbolju regionalnu saradnju i da, uprkos neslaganju oko pitanja Kosova i Metohije, sa zemljama u regionu postoji puno podudarnih tačaka zbog kojih će Srbija raditi na poboljšanju odnosa, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.