Predsednik Tadić primio članove nove vlade

Izvor: Politika, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Tadić primio članove nove vlade

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica istakli su juče da nova, demokratska vlast mora da radi u službi građana ostvarujući bolji životni standard za sve i da kroz proaktivnu politiku osnaži ekonomiju zemlje.
Kako se navodi u saopštenju, Tadić i Koštunica su na prijemu koji je za nove članove Vlade Srbije organizovao predsednik Srbije ponovili da je izuzetno važno što je program vlade zasnovan na pet programskih ciljeva.

Ti ciljevi, koje je Koštunica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izneo u svom ekspozeu su: očuvanje suvereniteta i integriteta Srbije, završetak saradnje sa Haškim tribunalom, omogućavanje boljeg života, nastavak evropskih integracija i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Predsednik i premijer su istakli da je pokretanje pregovora o pridruživanju i stabilizaciji sa EU jedan od najvažnijih zadataka nove vlade da bi Srbija mogla da ostvari status zvaničnog kandidata za članstvo u EU do kraja 2008. godine.



-----------------------------------------------------------

Vlada imenovala državne sekretare

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici utvrdila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i donela rešenja o postavljenju državnih sekretara u nekoliko ministarstava.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova državni sekretar je Mirjana Orašanin, u Ministarstvu rudarstva i energetike Đorđe Mihajlović, Ministarstvu trgovine i usluga Zora Simović, Ministarstvu za rad i zapošljavanje Zoran Martinović, Ministarstvu prosvete Vesna Ilić-Prelić, a Ministarstvu zdravlja Nevena Karanović, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Za državne sekretare u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja postavljeni su Jasna Matić, Vladimir Ilić, Goran Petković i Vesna Kovač.

U Ministarstvu omladine i sporta za državne sekretare postavljeni su Vlajko Senić i Vesna Piperski-Tucakov.

Za državne sekretare u Ministarstvu za infrastrukturu postavljeni su Milan Miljević, Miodrag Jocić i Edib Dedeić.

Na sednici su imenovani predsednici, zamenici i članovi stalnih radnih tela vlade.

Tanjug

[objavljeno: 18.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.