Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Suda SCG Slobodan Perović

Podgorica -- Za predsednika Suda državne zajednice jednoglasno je izabran sudija iz Beograda Slobodan Perović.

Perović je bio jedini kandidat jer sudije iz Crne Gore nisu mogle da se dogovore oko svog kandidata. Kandidat crnogorskih sudija trebalo je da bude Blagota Mitrića ili Ratko Vukotić. Mitrić nije prisustvovao današnjoj konstitutivnoj sednici Suda, ali je dao pisanu saglasnost za izbor Perovića, koji je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu. Sud državne zajedice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima osam sudija i njegovo sedište je u Podgorici.

Novoizabrani predsednik Suda državne zajednice profesor Slobodan Perović najavio je da bi Sud trebalo da počne sa radom u septembru i da bi pre toga trebalo rešiti pitanje njegovog finansiranja i prostorija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.