Predsednik Srbije: Novinarima bezbednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije: Novinarima bezbednost

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da jezik mržnje i nasilničko ponašanje ne mogu biti tolerisani ni u parlamentu, ni na ulici i u potpunosti podržao zahtev medijskih kuća da državni organi omoguće novinarskim ekipama nesmetan rad i bezbednost na terenu.

On ukazuje da više ne sme da se dogodi da se napadaju i prebijaju novinari, snimatelji i fotoreporteri, koji profesionalno rade svoj posao, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Republike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Napadom na novinare, lekare, advokate, policajce, ljude koji rade svoj posao, ugrožavaju se osnovni temelji društva", rekao je Tadić i naglasio da nadležne službe moraju da obezbede sigurnost svim građanima Srbije.

On je ukazao da su govor mržnje i pozivi na linč i nasilje, koje čujemo od predstavnika nekih stranaka, neprimereni u civilizovanom društvu.

On je pozvao političare da povedu računa o svojoj retorici i da se ponašaju odgovorno i ozbiljno. "Jezik mržnje i nasilničko ponašanje ne mogu biti tolerisani, ni u parlamentu, ni na ulici", naglasio je predsednik Tadić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.