Predsednik Nigera u dobrom stanju uprkos zatočeništvu u državnom udaru, očekuje se pozitivan ishod — premijer

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2023, 19:12

Predsednik Nigera u dobrom stanju uprkos zatočeništvu u državnom udaru, očekuje se pozitivan ishod — premijer

Predsednik Nigera Muhamed Bazum, koji je zajedno sa svojom porodicom zarobljen tokom vojnog udara, u dobrom je stanju i očekuje pozitivan razvoj događaja, izjavio je premijer te zapadnoafričke zemlje Ahmudu Mahamadu u intervjuu za televiziju „Frans 24“.
„Predsednik Bazum drži glavu uspravno; on je veliki borac, iskusan političar i čovek koji je uvek govorio iskreno. On je situaciju shvatio sa optimizmom, tako da možemo da se nadamo da veruje u dobar razvoj događaja“, izjavio je Mahamadu, dodajući da je predsednik „u dobrom stanju“. Mahamadu je dao intervju tokom posete Parizu. On je potvrdio da je ostao „šef vlade predsednika Muhameda Bazuma“ uprkos činjenici da se nigerski ministar spoljnih poslova Hasumi Masudu, koji je takođe bio van zemlje tokom vojnog udara, proglasio za vršioca dužnosti šefa vlade. Vojni pobunjenici u Nigeru najavili su 26. jula smenu predsednika Muhameda Bazuma, zatvaranje državnih granica, uvođenje policijskog časa i suspenziju ustava, kao i zabranu političkih partija. Oni su 28. jula proglasili da je general Abdurahman Čiani postao šef države. Tokom puča, Čiani je predvodio predsedničku gardu, čije su jedinice fizički uhvatile predsednika Bazuma i nastavljaju da ga drže.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.