Predsednik Makedonije u poseti Crnoj Gori

Izvor: Akter, 15.Sep.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Makedonije u poseti Crnoj Gori

Predsednici Crne Gore i Makedonije, Filip Vujanović i Đorđe Ivanov, ocenili su danas da je evroatlantska integracija država zapadnog Balkana od suštinskog značaja za stabilnost regiona

Vujanović je u crnogorskoj prestonici Cetinju priredio zvaničan doček šefu makedonske države koji se danas, prvog dana posete Crnoj Gori, sastao i sa predsednicima Skupštine i Vlade Crne Gore, Rankom Krivokapićem i Milom Đukanovićem.

Integracioni procesi Crne Gore i Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sa Evropskom unijom i NATO, ocenili su Vujanović i Ivanov, najbolji su način za unapređenje saradnje dve zemlje.

Ivanov je Vujanoviću čestitao na napretku Crne Gore u procesu evroatlantskih integracija.

Sam napredak jedne zemlje na tom planu uspeh je i za druge zemlje regiona, kazao je Ivanov.

Makedonski predsednik je rekao da je njegova zemlja nezasluženo blokirana na putu ka EU i NATO-u.

Problem izbegličke krize zahteva kolektivni odgovor i države moraju da pokažu svoju humanu dimenziju i razumevanje prema svima koji su žrtve raznih progona i nestabilnosti, ocenili su predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i makedonski predsednik.

Krivokapić i Ivanov su ocenili da Crna Gora i Makedonija mogu biti primer dobrih odnos između dve zemlje, bivše republike Jugoslavije.

Sa predsednikom Makedonije razgovarao je i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Ivanov u sredu završava zvaničnu posetu Crnoj Gori.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.