Izvor: B92, 13.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Izraela posetio Jasenovac

Jasenovac -- Izraelski predsednik Moše Kacav, koji u nedelju završava trodnevnu posetu Hrvatskoj, posetio je sa hrvatskim kolegom Stjepanom Mesićem Memorijalni muzej u Jasenovcu. Kacav je položio venac i upalio sveće pred spomenikom žrtava ustaškog koncentracionog logora iz Drugog svetskog rata, među kojima je bio i veliki broj Jevreja.

Osim sa Mesićem, Kacav je tokom boravka u Hrvatskoj razgovarao i sa hrvatskim premijerom Ivicom Račanom, održao govor u Hrvatskom saboru, prisustvovao otvaranju Hrvatsko-izraelskog privrednog foruma, a jedan dan je proveo i u poseti Dubrovniku, gde se susreo sa predstavnicima tamošnje Židovske općine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.