Predsednik Evropske komisije Junker u punoj formi

Izvor: Akter, 21.Apr.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Evropske komisije Junker u punoj formi

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je "u punoj formi" uprkos "dosta bolnom kamenu u bubregu" i obavlja sve svoje funkcije "pet dana nedeljno", rekao je danas Junkerov portparol

Junker (60) bio je primoran da otkaže odlazak u Ukrajinu krajem marta zbog manje ambulantne intervencije kamena u bubregu, tada je objasnio njegov portparol Margaritis Šhinas.

Ti problemi podstakli su spekulacije o zdravlju predsednika Evropske komisije, bivšeg premijera Luksemburga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i tome da li je u stanju da obavlja svoje funkcije u potpunosti.

"G. Junker je u punoj formi", rekao je danas Šinas novinarima.

 "Pati od dosta bolnog kamena u bubregu ali to nije ništa novo. Ima tretman za to i radi pet dana nedeljno", dodao je.

Portparol je rekao da se Junker sastao sa 64 šefova država od preuzimanja dužnosti, da je predsedavao svim sastancima EU vlade sredom, sem jednog, i radio sve što se može očekiveti od jednog predsednika Evropske komisije.

On je time odgovorio na pitanja novinara u vezi Junkerovih, po njihovoj računici suviše kratkih radnih nedelja u Briselu.

Novinari su pitali kako to da je Junker prošlog ponedeljka ostao u Luksemburgu da se sastane sa jednim lokalnim zvaničnikom i da se ponovo vratio u Luksemburg u petak za radni doručak sa svojim bivšim ministrom finansija.

Kako navodi Frans pres Junker nije jedini član Evropske komisije (vlade) koji radi skraćeno u Briselu zahvaljujući tome što se sastanci, konferencije ili susreti s medijima organizuju petkom ili ponedeljkom. Prema Vol strit džornalu (Wall Street Journal) od 24 nedelje od kada je preuzo dužnost šefa Komisije 1. novembra Junker je ukupno bio na radnom mestu šest nedelja, danska komesarka za konkurenciju Margetete Vestager osam, a Francuz Pjer Moskovisi (ekonomska pitanja) 13 nedelja.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Junker je u punoj formi"

Izvor: B92, 21.Apr.2015

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je "u punoj formi" uprkos "dosta bolnom kamenu u bubregu" i obavlja sve svoje funkcije "pet dana nedeljno"...Junker (60) bio je primoran da otkaže odlazak u Ukrajinu krajem marta zbog manje ambulantne intervencije kamena u bubregu, objasnio je njegov portparol...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.