Predsednici Srbije i Mađarske Vučić i Ader sastali se u Senti

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednici Srbije i Mađarske Vučić i Ader sastali se u Senti

Predsednici Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Janoš Ader sastali su se danas u Senti, gde se obeležava Dan opštine, a susret dva predsednika predstavlja nastavak saradnje dveju zemalja i potvrdu razvoja dobrih odnosa.

Predsednik Srbije dočekao je mađarskog kolegu ispred Gradske kuće, u kojoj su nakratko razgovarali, nakon čega će prisustvovati Svečanoj sednici SO Senta, kojoj, između ostalih, prisustvuju i ministar odbrane Aleksandar Vulin, predsednik vojvođanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skupštine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Mađarska je u prethodnom periodu izdvojila gotovo milion evra za tri kapitalna projekta u Senti, obnovili su lokalnu katoličku crkvu, dogradili zgradu gimnazije i Kamerno pozorište.

Dva predsednika imaće i bilateralni susret, a položiće i vence na Spomenik Senćanskoj bici i učestvovati na ceremoniji obeležavanja 320 godina od te bitke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbi i Mađari se sećaju velike pobede kod Sente

Izvor: Mondo, 11.Sep.2017

Predsednici Srbije i Mađarske, Aleksandar Vučić i Janoš Ader, sastali su se danas u Senti, gde se obeležava Dan opštine i velika pobeda hrišćanskih Habsburga protiv Otomanske imperije...Foto: Wikipedia..Susret dva predsednika predstavlja nastavak saradnje dveju zemalja i potvrdu razvoja dobrih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.