Izvor: B92, 31.Okt.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedniče, izvinite se

Zagreb -- Udruženje branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) zatražilo je od predsednika Hrvatske izvinjenje.

UBIUDR je od Stjepana Mesića zatražilo da se, zbog izjave da Hrvatska "nikada nije ratovala sa Crnom Gorom", javno izvine hrvatskim borcima i tako "koliko toliko ispravi svoju grešku".
U otvorenom pismu povodom izjave koji je Mesić dao nakon razgovora s ministrom spoljnih poslova Crne Gore, predsednik UBIUDR Podravke Mladen Pavković, ističe da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to uvreda svim hrvatskim borcima, a posebno majkama koje su izgubile sinove u borbi za nezavisnu Hrvatsku. "A da apsurd bude još veći, ni od jednog crnogorskog visokog političara do danas nismo čuli da Crna Gora nije ratovala protiv Hrvatske", kaže Pavković.

On je podsetio Mesića da je u junu 2000. prilikom posete Crnoj Gori, zatražio izvinjenje od Crnogoraca zbog učestvovanja u "agresiji na Hrvatsku". "Kako nismo ratovali s Crnom Gorom kad su baš oni ispaljivali rakete na Dubrovnik, vojnici Crne Gore uništavali su i ubijali i bili naši najžešći protivnici oko krajnjeg hrvatskog juga, a crnogorski vojnici su ratovali protiv Hrvata na mnogim područjima", naveo je Pavković.

"Još će ispasti, prema vašim izjavama, da rata u Hrvatskoj uopšte nije bilo, da smo napali i uništavali sami sebe i da zapravo mi moramo Crnoj Gori platiti ratnu odštetu", stoji, između ostalog, u otvorenom pismu predsednika UBIUDR predsedniku Mesiću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.