Predsednica Vlade u poseti kompaniji NCR

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Vlade u poseti kompaniji NCR

Predesdnica Vlade Srbije Ana Brnabić započela je drugi dan boravka u SAD-u posetom kompaniji NCR u Atlanti (Džordžija). Premijerku Brnabić je u NCR-u dočekao top menadžment kompanije i radnu posetu je započela sastankom sa njima.

NCR jedna je od vodećih globalnih tehnološka korporacija, koja posluje i u Srbiji. Svoje poslovanje u našoj zemlji započela je 2011. godine sa 300 zaposlenih, dok danas zapošljava više od 3 hiljade ljudi.

Nakon sastanka sa menadžmentom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednica Vlade obići će i kampus kompanije NCR.

Brnabić obišla univerzitet Ohaja

Brnabić je prethodno završila uspešnu posetu Kolumbusu obilaskom Državnog univerziteta Ohajo, jednog od vodećih državnih univerziteta u SAD.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade Srbije, premijerka Brnabić razgovarala je sinoć s predstavnicima univerziteta o unapređenju saradnje u oblasti obrazovanja i nauke, a poseban fokus bio je na oblasti inovacija u poljoprivredi, kao i o razmeni naučno-nastavnog kadra.

Ana Brnabić obišla je i Hilandarsku naučnu biblioteku na ovom univerzitetu, u kojoj se čuva jedna od najvećih kolekcija ćiriličnih rukopisa i mikrofilmova na svetu.

Ana Brnabić se u ponedeljak, prvog dana posete SAD, u Kolumbusu sastala sa guvernerom Ohaja, Majkom Divajnom, s kojim je razgovarala o proširenju partnerstva Srbije i Ohaja u oblasti poljoprivrede, obrazovanja i ekonomije.

Premijerka se prethodno sastala sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Džonom Herisom

Sastanku je prisustvovao i kongresmen Stiven Stajvers, kopredsedavajući srpskog kokusa u Kongresu SAD, koji je takođe i brigadni general u Nacionalnoj gardi Ohaja.

Nakon sastanka, održana je prezentacija Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, navedeno je u saopštenju iz kabineta premijerke.

"Po oceni Biroa Nacionalne garde, Program državnog partnerstva Ohaja i Srbije jedna je od najboljih programa u poređenju sa istim programima sa drugim državama u svetu", napisala je premijerka na Tviteru posle sastanka.

Kako je dodala, taj program je jedan od najboljih i najdinamičnijih delova saradnje Srbije i SAD.

"Naš cilj je jačanje saradnje sa SAD u svim oblastima", poručila je Brnabić.

Saradnja srpske vojske i Nacionalne garde Ohaja traje već 12 godina, a iako je to do sada bila isključivo vojno-vojna saradnja, prošle godine počela je i saradnja u civilnoj oblasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ana Brnabić doputovala u posetu SAD

Izvor: RTV Pink, 29.Jan.2019

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Njujork i započela radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.