Predsednica VS protiv potpune dekriminalizacije klevete

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica VS protiv potpune dekriminalizacije klevete

PODGORICA - Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica ocenila je danas da u Crnoj Gori još uvek nije stvoren ambijent za potpunu dekriminalizaciju klevete. Medenica je u intervjuu podgoričkim Vijestima kazala da je vladin predlog zakona kojim se u potpunosti dekriminalizuje kleveta preuranjen, jer za to "nije stvoren ambijent".

"Ako uzmemo tradiciju, moralna i kulturna načela, mislim da još uvek nije stvoren ambijent za potpunu dekriminalizaciju klevete, jer posledice preduzete >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << radnje škode časti i ugledu, izazivaju prekor, prezir, umanjuju nečiji ugled u javnosti", smatra Medenica. Ona je navela da nije za zatvorsku i "veliki raspon novčanih kazni", ali da jeste za simbolično novčano sankcionisanje i javno izvinjenje, "čime bi se ostvarila puna satisfakcija".

Medenica je negirala tvrdnje o povezanosti sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS), tvrdeći da za trideset godina rada u pravosuđu nikada nije bila pod pritiskom političkog ili nekog drugog centra moći.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.