Predlog budžeta u skupštini najkasnije do 11. decembra

Izvor: Studio B, 12.Nov.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog budžeta u skupštini najkasnije do 11. decembra

Ministar finansija Dušan Vujović očekuje da Vlada Srbije Predlog budžeta za 2016. godinu usvoji 23. novembra, a da bi poslanici o njemu mogli da se izjašnjavaju najkasnije 11. decembra.

"Nalazimo se u stanju stalnog pripremanja cifara, sutra imamo razgovor sa premijerom na osnovu dogovora sa MMF-om oko ključnih parametara koje šaljemo sutra krajem dana svim ministarstvima i očekujemo da vlada 23. novembra usvoji predlog buždeta i da on bude u skupštini razmatran najkasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 9. ili 11. decembra, ranije nego prošle godine", rekao je Vujović za RTS.

Upitan kako će se rešiti problem kredita u svajcarcima i ima li država rešenje, Vujović je kazao da resorno ministarstvo, odnosno vlada ima odgovore na neka od pitanja koja postavljaju građani.

"Zbog svih obaveza zaključici još uvek nisu obelodanjeni, mislim da ćemo to uraditi sutra ili najkasnije u ponedeljak. Naš predlog je da uputimo apel bankama da u onom delu gde su ljudi socijalno ugroženi, odnosno gde je pozicija porodice narušena da pokušaju bilateralnim odnosima da nađu rešenje", rekao je Vujović.

On je kazao da ministarstvo ne može da se meša u regulisanje odnosa između banaka i pojedinaca.

"To ne možemo da radimo, ali možemo da apelujemo da banke preispitaju svoje odluke, pojedinačne ugovore i nađu rešenje", rekao je Vujović.

Govoreći o jednokratnoj pomoći od 7.000 dinara koju će dobiti svi zaposleni u osnovnim i srednjim školama, on je kazao da ta cifra odgovara onome što su bili zahtevi sindikata.

"Troškovi štrajka su bili veliki, želimo da se držimo u onim gabaritima koje smo planirali, a to je maksimum 7.000 dinara jednokratne pomoći koju možemo sebi da dozvolimo sada. To je samo prvi korak u povećanju, biće i četiri odsto od januara u sledećem budžetu, to smo dogovorili i to će biti sastavni deo predloga za budžeta za 2016. godinu", rekao je Vujović.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budžet do 11. decembra

Izvor: Akter, 12.Nov.2015

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas za RTS da očekuje da Vlada Srbije 23. novembra usvoji Predlog budžeta za 2016. godinu, a da bi poslanici o njemu mogli da se izjašnjavaju najkasnije do 11. decembra..Vujović je rekao da će u petak biti održan razgovor sa remijerom Srbije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.