Pravosnažna presuda za Bodrum

Izvor: B92, 04.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravosnažna presuda za "Bodrum"

(FoNet)

Beograd -- Okružni sud u Beogradu potvrdio je presudu nekadašnjem poslaniku Skupštine Srbije Alenu Selimoviću.

Selimović je presudom osuđen na uslovnu kaznu od godinu i dva meseca zatvora, zbog zloupotrebe položaja. Pred Prvim opštinskim sudom nekadašnji poslanik Demokratske stranke Selimović osuđen je 26. juna prošle godine, nakon što je opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu protiv njega podiglo optužnicu zbog zloupotrebe tuđe poslaničke kartice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Afera je izbila u septembru 2003. godine, kada je G17 plus optužila poslanicu Demokratske stranke Nedu Arnerić da je bila u turskom letovalištu Bodrum u vreme glasanja za izbor guvernera Narodne banke Srbije, iako je na skupštinskom listingu pisalo da je prisustvovala sednici.

Arnerićeva je nekoliko meseci kasnije priznala da je bila u Turskoj u to vreme i da je neko upotrebio njenu karticu.

Selimović će kaznu služiti ukoliko u roku od pet godina bude počinio novo krivično delo, a zabranjeno mu je i da narednih osam godina obavlja istu dužnost, počev od datuma pravosnažnosti presude, saopštio je danas Prvi opštinski sud u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.