Izvor: Blic, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravo ispred politike

Miroslav Radić je poručio haškim beguncima da je, uprkos mišljenju da u Hagu ne postoji pravda, ipak bolje boriti se pred tim sudom. Posle četiri i po godine, koliko je prošlo od njegove predaje Haškom tribunalu, Radić se vratio iz Haga gde je prvostepeno sudsko veće presudilo da nije kriv za masovno ubistvo hrvatskih ratnih zarobljenika.

Oslobađanje Radića izazvalo je burne političke reakcije u Hrvatskoj i u redovima Tužilaštva tribunala. Nema sumnje da će i dalje ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brojne kontroverze vezane za visinu kazni onima koje je osudio Haški tribunal, ali je prvo oslobađanje pritvorenika iz Srbije mogući znak da će i u našoj sredini ovladati uverenje da je u toj instituciji pravo ispred politike.

Puštanjem Radića na slobodu donekle je amortizovano i rasprostranjeno mišljenje o kolektivnoj krivici Srba i dobijen podsticaj da se što pre okonča problem sa Haškim tribunalom, jer je to u najvećem interesu svih građana naše zemlje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.