Pravni tim Srbije proučava podneske predate MSP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravni tim Srbije proučava podneske predate MSP-u

BEOGRAD - Pravni tim Srbije proučava podneske koje su Međunarodnom sudu pravde predale druge zemlje, ali se već na prvi pogled vidi da u podnescima zemalja koje su pokušale da objasne nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova ima dosta pravnih praznina, izjavio je Borko Stefanović, šef kabineta ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića.

On je za Dnevnik RTS-a rekao da zbog pravila suda ne može da komentariše pravne praznine u podnescima država koje su priznale nezavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosova, ali da će pravni tim Srbije na njih ukazati u svom odgovoru koji će biti dostavljen sudu.

Stefanović je istakao da su zemlje koje podržavaju međunarodno pravo i poziciju Srbije dale ozbiljne pravne podneske koji u suštini i detaljima podržavaju srpsko viđenje nelegalne secesije Kosova i Metohije.

Međunarodni sud pravde je juče saopštio da su savetodavno mišljenje sudu, pored Srbije, predale i Češka, Francuska, Kipar, Kina, Švajcarska, Rumunija, Albanija, Austrija, Egipat, Nemačka, Slovačka, Rusija, Finska, Poljska, Luksemburg, Libija, Velika Britanija, SAD, Španija, Iran, Estonija, Norveška, Holandija, Slovenija, Letonija, Japan, Brazil, Irska, Danska, Argentina, Azerbajdžan, Maldivi, Sijera Leone i Bolivija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.