Izvor: Blic, 09.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozvaću Koštunicu na Predsedništvo DOS

Pozvaću Koštunicu na Predsedništvo DOS

BEOGRAD - Lider Nove Srbije Velimir Ilić najavio je juče za 'Blic' da će sednicu Predsedništva DOS zakazati početkom naredne nedelje, s tim što nije mogao da precizira da li će ona biti održana u Čačku ili u Beogradu. On je rekao da će na tu sednicu lidera vladajuće koalicije pozvati i predsednika SRJ i DSS Vojislava Koštunicu.

- Na dnevnom redu sigurno će biti predsednički izbori u Srbiji i kako u praksi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << funkcioniše sporazum koji su potpisali DOS i DSS - rekao je Ilić. On je naglasio da će od lidera DOS zatražiti da se jasno izjasne da li su za to da Srbija dobije predsednika, pošto neke od stranaka u Vladi Srbije javno pozivaju na bojkot predsedničkih izbora.

- Moramo da vidimo da li sve stranke DOS, kao i Vlada Srbije, žele da se izabere predsednik Srbije ili ne. Ne može ministar Vladan Batić da poziva na bojkot, a da Vlada Srbije ćuti i ne ogradi se od tih poziva. Ako je Vlada pasivna na te Batićeve pozive, onda je Vlada delimično za bojkot. Tek kada to utvrdimo, onda se može razgovarati o predsedničkom kandidatu - naveo je Ilić. On je ocenio da će ako DOS ne bude želeo da se izabere predsednik Srbije to biti 'još jedan pokazatelj da je to neozbiljna koalicija'. Lider NS je podvukao da DOS ima samo dve solucije kada su predsednički izbori u pitanju.

- Ili će DOS imati svog kandidata ili će odlučiti da podrži Vojislava Koštunicu - rekao je Ilić i odbacio mogućnost da DOS nema kandidata. Lider NS je najavio da će zbog toga pre sednice Predsedništva DOS pokušati da razgovara s Koštunicom kako bi video kakvi su njegovi planovi u vezi s kandidaturom za predsednika Srbije.

- Pozvaću Koštunicu na sednicu Predsedništva DOS kako bi svi lideri koalicije mogli da čuju da li će se kandidovati i da li bi prihvatio eventualnu podršku celog DOS - rekao je Ilić i dodao da bi mu bilo drago da se Koštunica odazove pozivu. Upitan da li bi on pristao da bude predsednički kandidat DOS, kao što je bilo nekih najava, Ilić je rekao da 'još ne zna'.

- Ja i NS smo na prošlim izborima podržali Koštunicu. Zato sada od Koštuničinog stava zavisi moja kandidatura - rekao je Ilić, ali i dodao da će u ponedeljak Predsedništvo NS zauzeti stav o pitanju predsedničkih izbora.

Ilić je još kazao da će sednicu Predsedništva DOS zakazati što pre bude mogao, jer počinje predizborna kampanja.

- Namera mi je da sednici prisustvuju svi lideri DOS, tako od toga zavisi da li će svi biti u prilici da dođu u Čačak ili će sednica biti održana u Beogradu. Pošto je NS domaćin dve naredne sednice DOS, jedna će sigurno biti u Čačku. Jedino ako ova ne bude poslednja sednica DOS - zaključio je Ilić. N. Č.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.