Izvor: B92, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozivi za ratni raspored u januaru

Beograd -- Ministarstvo odbrane nastavlja pozivanje pripadnika rezervnog sastava zbog saopštavanja ratnog rasporeda.

To je planska aktivnost u organizacijsko-formacijskim promenama u Vojsci Srbije, navodi Ministarstvo odbrane. Ratni raspored je promenljiva kategorija koja se vojnim obveznicima menja u skladu sa potrebama jedinica Vojske Srbije, a ta aktivnost je redovna i do sada već izvršena u većini vojnoteritorijalnih komandi, ističe se u saopštenju.

Saopštavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i presaopštavanje ratnog rasporeda za vojne obveznike sa teritorije Vojnog okruga Niš nastaviće se u januaru 2008. godine, a pozivi da se jave u nadležne vojnoteritorijalne organe biće poslati sledeće nedelje, najavilo je Ministarstvo odbrane.

Planirano je da se vojni obveznici sa područja opština Zaječar, Knjaževac i Bor javljaju Vojnom odseku Zaječar u periodu od 10. do 31. januara, a iz Aleksandrovca i Kruševca Vojnom odseku Kruševac u periodu od 10. do 31. januara.

Na teritoriji Vojnog okruga Novi Sad pripadnici rezervnog sastava iz opštine Apatin pozivaće se od 8. do 11. decembra, iz Kule od 20. do 28. decembra, a iz Odžaka od 15. do 19. januara 2008. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.