Izvor: Blic, 14.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Pozivali na vešanje'

'Pozivali na vešanje'

BEOGRAD Savezno Ministarstvo pravde odbilo je zahtev Narodnog pokreta 'Otpor' da se registruje kao organizacija, saznaje 'Blic' u ovom pokretu. U obrazlošenju Ministarstva stoji da 'je opšte poznata činjenica da pripadnici 'Otpora' već duže vreme iliegalno deluju protivno propisima Minisatrstva, između ostalog, organizovanjem javnih skupova na kojima pozivaju građane na kršenje ustavnog poretka.' Kao primer, savezni ministar pravde Petar Jojić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naveo je 'nedavno organizovan skup na Ravnoj gori kada je upućena poruka učesnicima tog skupa: prekinite paljbu i štedite miniciju-trebaće nam.'

U obrazloženju za odbijanje zahteva, takođe, stoji da su aktivisti 'Otpora' na 'javnom skupu na Trgu Republike u Beogradu, uputili najozbiljnije pretnje građanima SRJ rekavši da će biti vešanja na banderama, onih koji ne misle kao podnosioci zahteva'.

'Imajući u vidu napred iznete činjenice, koje su opštepoznate i ne treba ih dokazivati, stekli su se uslovi iz Zakona o udruživanju građana u udruženja, društvene i političke organizacije da se ne izvrši upis Udruženja građana Narodni pokret Otpor iz Beograda u registar', zaključio je Jojić.

Aktivisti 'Otpora' nisu juče želeli da komentarišu odbijanje zahteva i najavili za danas konferenciju za novinare na kojoj će izneti svoj stav.

A. Ć.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.