Poziv gradjanima da ne pale vatru u prirodi

Izvor: NaDlanu.com, 28.Sep.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv gradjanima da ne pale vatru u prirodi

BEOGRAD, 28. septembra 2012. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je u petak gradjane da dok rade na poljima i borave u prirodi ne pale vatru na otvorenom da ne bi izazvali šumske požara i širenja vatre.

BEOGRAD, 28. septembra 2012. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je u petak gradjane da dok rade na poljima i borave u prirodi ne pale vatru na otvorenom da ne bi izazvali šumske požara i širenja vatre.Iz Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << podsećaju da je zakonom zabranjeno paljenje strnjišta, kao i da će šumarsko-lovna inspekcija pri resornom ministarstvu vršiti pojačanu kontrolu sprovodjenja mera zaštite od požara, kod korisnika šuma i lovišta.Ministarstvo je pozvalo gradjane i da ukoliko uoče vatru i manji požar o tome odmah obaveste vatrogasnu službu ili nadležnu inspekciju.Šteta od ovogodišnjih požara u Srbiji je procenjena na oko 50 miliona evra, a gorelo je više od 20.000 hektara šuma.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.