Poziv! Politički subjekti da podnesu finansijske izveštaje do 18. aprila

Izvor: BKTV News, 12.Apr.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv! Politički subjekti da podnesu finansijske izveštaje do 18. aprila

Politički subjekti su dužni da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu godišnje finansijske izveštaje za prethodnu godinu najdalje do 18. aprila, a protiv onih koji to ne urade biće podnete prekršajne prijave.

Zakonski rok da se izveštaj podnese je 15. april, ali pošto je to subota odnosno neradni dan, rok se pomera do prvog sledećeg radnog dana, utorka, 18. aprila, rekla je za Tanjug samostalni savetnik Centra za kontrolu finansiranja političkih aktivnosti Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za borbu protiv korupcije, Jelena Ðorđević.

Politički subjekti koji ne dostave godišnje finansijske izveštaje u zakonskom roku i sa mišljenjem ovlašćenog revizora, licenciranog u skladu sa propisima o računovodstvu i reviziji, snosiće prekršajnu odgovornost, odnosno protiv njih će biti podnete prekršajne prijave, rekla je ona.

Ðorđević je podsetila i da su prošle godine, protiv onih koji nisu na vreme izvršili tu obavezu, bile podnete prijave.

Obavezu da podnesu izveštaj imaju svi političkih subjekti, kojih ima više od 200. Od toga, objasnila je, 109 su registrovane političke stranke, a ostalo grupe građana.

Nakon toga, kazala je Ðorđević, Agencija vrši kontrolu tih izveštaja što je značajno zbog kontinuiraog povećanja transparentnosti finansiranja političkih aktivnosti.

Godišnji finansijski izveštaj sadrzi pored osnovnih podataka o političkom subjektu i podatke o svim prihodima i rashodima koje je imao u toku 2016 godine.

Pod to spadaju podaci o finansiranju redovnog rada ali i za sve izborne kampanje na kojima je učestvovao odnosno koje je finansirao tokom 2016. godine. Prema njenim rečima, neznatan broj političkih subjekata je već predao godišnji finansijski izveštaj.

Vučić: Svakog dana sagledavam ko će biti premijer; Izjava Dauta Haradinaja pretnja po Srbiju!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.